Gå til hovedindhold

Sundhedsfremme og behandling

Sundhedsfremmende og forebyggende arbejde prioriteres højt i Tandplejen.

Indhold

  Sundhedsfremme og behandling

  Værdifuldt arbejde

  Vi prioriterer det sundhedsfremmende arbejde meget højt i Tandplejen, fordi forskning viser, at det der giver allermest sundhed er, at give befolkningen viden og færdigheder om sund levevis.

  Det virker, og det er billigst. Når Tandplejen giver viden og færdigheder i at holde sine tænder og krop sund, fortsætter denne viden også til næste generation, og er derfor meget værdifuldt.

  Information ikke nok

  Information er ikke nok. Hvis der for alvor skal ændres i vanerne, skal det gøres nemmere og billigere at vælge det sunde.

  Individuel forebyggende undervisning

  Det behovsorienterede, individuelle forebyggende arbejde ved stolen udføres løbende. Dette arbejde består af samtaler med børn, unge og deres forældre om, hvordan de bedst passer på deres tænder. Vi instruerer i tandbørstning og/eller brug af tandtråd. Derudover bliver der lakeret kindtænder og udført fluorbehandlinger efter behov.

  Tandsundheden i Greve er særdeles god.

  De faglige nøgletal

  Tandplejen indberetter hvert år tandsundheden på alle årgange til Sundhedsstyrelsen.

  Indberetninger registreres centralt én gang årligt i Sundhedsstyrelsens Centrale Odontologiske Register (SCOR-registret). Sundhedsstyrelsen udsender statistisk materiale i form af tabeller, der på forskellig vis viser børnenes tandsundhed.

  Vi bruger statistikken til at målrette vores indsats.

  Sidst opdateret: 8. maj 2023